Aston Martin


1913 yılında Londra’da küçük bir atölyede Lionel Martin ve Robert Bamford tarafından kurulmuştur. İlk otomobillerini 1914 yılında piyasaya sürmüşlerdir. Aston Martin otomobilleri tamamen el yapımı olup, üzerlerine, en son parçayı monte eden işçinin adı yazılır. Araçta plastik madde kullanılmadığından küllük, düğmeler ve havalandırma ızgaraları alüminyumdan imal edilir.


Firmayı 2007 yılında Ford firması 924 milyon dolara motor sporları girişimcisi David Richards’ın önderlik ettiği bir yatırım grubuna satmıştır.

Aston Martin Ruhu


Aston Martin her zaman yetenekli sanatçılar tarafından tasarlanmış ve üretilmiş ince, nazik yüksek performanslı spor otomobilin arkasındaki isim oldu. Modellerin tümü el yapımı ve aynı zamanda ileri teknoloji kullanılarak üretilir. Aston Martin yaşama özgürlük katar, yollardan keyif alınmasını sağlar. Bu çok özel kültür, Aston Martin’i benzersiz kılar. Aston Martin otomobiller benzersiz karakterini yaratıcılık ile üretim disiplini, teknik bakış açısı ile tasarım arasındaki mükemmel uyumdan alır. Aston Martin tek bir amaç, tek bir ruh etrafında toplanan tasarımcılarının ve mühendislerinin fikirleri ve vizyonları ile şekillenmiştir. Bu amaç en prestijli spor otomobili üretmektir.

Aston Martin’in CEO’su Dr. Ulrich Bez, Aston Martin ruhunu şu sözlerle anlatıyor: ‘Ürettiğimiz otomobillere tutkuyla bağlıyız ve biliyoruz ki Aston Martin sahipleri de bu tutkumuzu paylaşıyor. Aston Martin üç önemli unsuru birleştirir: güç, güzellik ve ruh. Aston Martin otomobilleri gerçekten özeldir ve özel kalacaktır. Kurucularımız Lionel Martin ve Robert Bamford, bir spor otomobilin benzersiz ve güçlü bir karaktere sahip olması gerektiğine inanıyordu. Bir spor otomobilin en yüksek standartlara göre üretilmesi gerektiğini düşünüyor, hem sürücüye hem de kendilerini ilham vermesini istiyorlardı. Bugüne kadar Aston Martin’de pek çok şey değişti ancak bu hedefler bugün de geçerliliğini koruyor. ‘

Aston Martin İstanbul

Premium otomobil segmentinde uzun yıllardır en prestijli markaları temsil eden Borusan Otomotiv, 20 Ekim 2010 tarihinde yapılan basın toplantısı ile Aston Martin’in Türkiye’deki ilk ve tek yetkili satıcısı ve servisi olduğunu duyurdu.

Bugüne kadar çeşitli noktalarda garantili satış sonrası hizmeti olmaksızın satılan Aston Martin otomobiller, artık Türkiye’de Borusan Otomotiv’in satış ve satış sonrası güvencesiyle pazara sunuluyor.

Güç, güzellik ve ruh değerlerine odaklanarak büyük başarılara imza atan Aston Martin, en yüksek standartlara sahip heyecan verici otomobiller üretme sözüne daima sadık kalmış, kendi sınıfında eşsiz bir markadır.

Aston Martin’i diğer spor otomobillerden ayıran en önemli unsurlar, el işçiliği ile yapılan üretimde kullanılan yüksek kaliteli, nadide malzemeler ve ince ayrıntılara verilen önem ile, çok boyutlu kişiselleştirme özelliği olmasıdır. Aston Martin, tüm geçmişi boyunca bir otomobilde sportif karakter ile konforu en iyi harmanlayan marka olmuştur.

Aston Martin İstanbul, 7 Haziran 2011 tarihinde çok özel bir davetle kapılarını açtı. 445 m2’lik bir alana sahip olan showroomda en güncel Aston Martin otomobiller, özel olarak eğitilmiş ve kendisini bu markaya adamış bir ekibin eşliğinde sergileniyor. Diğer yandan, Borusan Otomotiv Pazarlama ve Tic. A.Ş. garantisindeki otomobillerin satış sonrası hizmetleri ise, Borusan Oto İstinye tesisinde Aston Martin için tasarlanmış özel atölyede, İngiltere’de markanın tüm eğitimlerini almış özel uzman satış sonrası personeli tarafından veriliyor.

Aston Martin İstanbul, 20 Ekim 2010 tarihinde gerçekleştirilen basın toplantısı sonrasında rekor bir haber sayısına ulaşılması ve takiben 28 Ekim - 07 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen İstanbul Autoshow’daki standı, sergileme düzeni ve tanıtım faaliyetleri ile Aston Martin Dünya Yetkili Satıcılar Toplantısında “Marketing Excellence Award 2011” “Mükemmel Pazarlama Ödülü”ne layık görüldü.